Siirry sisältöön

Tohtorikiihdyttämö

Tohtorikiihdyttämön toiminta päättyi 31.12.2023. Sivuja ei enää päivitetä, mutta ne ovat auki 31.12.2024 asti. Kaikki materiaali on saatavilla siihen asti.

 

Tohtorikiihdyttämön toiminnan tavoitteena on tukea ja kannustaa väitöskirjaa tekeviä ja sitä suunnittelevia ammattikorkeakoulun työntekijöitä sekä YAMK-opiskelijoita. Osallistujat voivat osallistua Tohtorikiihdyttämön opintojaksoille, seminaareihin ja luentoihin sekä heillä on mahdollisuus saada vertais- ja mentorointitukea.

Ilmoittaudu mukaan Sari Asteljoelle (sari.asteljoki@turkuamk.fi) ja kerro väitöskirjatyöstäsi. Näin saat jatkossa tiedon Tohtorikiihdyttämön ajankohtaisista tapahtumista suoraan sähköpostiisi. 

1.1.2023 alkaen myös muiden ammattikorkeakoulujen henkilökunta voi osallistua Turun AMK:n Tohtorikiihdyttämön opintojaksoille Avoimen AMK:n kautta. Opintojaksot ovat Turun AMK:n ja SAMKin henkilökunnalle sekä Turun ammattikorkeakoulun YAMK-opiskelijoille maksuttomia, muiden AMK:den henkilökunnalle maksullisia. Ilmoittautumisohjeet esitteissä.


Tutkimusryhmistä väitöskirja-aiheita (EQF 8)

Kiihdyttämötoiminnalla tavoitellaan myös sitä, että ammattikorkeakoulujen tutkimusryhmistä saataisiin väitöskirja-aiheita (EQF 8).

Näin aiheissa olisi hankerahoitus ja ne tehtäisiin yhteistyössä työelämän kanssa. Tutkimusryhmien ja kiihdyttämötoiminnan yhdistämisellä varmistetaan myös väitöskirjojen AMK-lähtöisyys.

Ideana on, että väitöskirja-aiheet voitaisiin sitoa YAMK:n opinnäytetöihin (EQF 7) sekä AMK:n opinnäytetöihin (EQF 6).